Bezoekerscentrum

Op het voormalige marinevliegkamp hebben wij de voormalige communicatiebunker ingericht als expositieruimte. De permanente tentoonstelling behandelt de geschiedenis van het vliegveld, van de jaren 1930 tot de sluiting in 2006.

De collectie bevat talloze foto’s, modellen en kleine voorwerpen, maar bijvoorbeeld ook de vliegtuigtrap waarlangs vele staatshoofden afdaalden en een complete vliegtuigmotor. Ook zijn er voorwerpen te zien die recentelijk bij werkzaamheden zijn opgegraven, zoals delen van Duitse en Nederlandse vliegtuigen. Een belangrijke plaats wordt ingenomen door een meterslange, zeer gedetailleerde en historisch verantwoorde maquette met hangaars en vliegtuigen. In september 2021 was deze nog in aanbouw. De eerste delen zijn nu te bekijken.

Het Bezoekerscentrum is iedere zaterdag geopend van 13 tot 16 uur.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage stellen we op prijs. Door het scannen van de QR-code bij de uitgang van het gebouw kun je met je eigen bank-app veilig een bijdrage naar ons overmaken.

Heeft u spullen voor ons?

Als u voorwerpen heeft die u wilt doneren aan de stichting, zoals foto’s of andere memorabilia, neem dan contact met ons op.

Activiteiten voor oud en jong

Het blijft niet bij een tentoonstelling. De SHVV wil ook regelmatig activiteiten gaan organiseren, zoals een veteranencafé waar oudgedienden elkaar kunnen ontmoeten. En omdat ook scholen interesse hebben in de boeiende geschiedenis van het vliegveld, zullen er lesprogramma’s voor de jeugd worden ontwikkeld. Daarnaast zal het bezoekerscentrum dienen als startpunt voor wandel- en fietstochten door de natuur en langs de onderdelen van de Atlantikwall.

Help mee dit erfgoed bewaren

Wilt u ook dat dit erfgoed in de regio bewaard blijft? Als u wilt helpen de geschiedenis van het vliegveld te bewaren, meld u dan aan als vrijwilliger. Zonder vrijwilligers kan de SHVV niet lang bestaan.

We hebben enthousiaste mensen (jong of ouder) nodig die het bezoekerscentrum bemannen en bezoekers vertellen over de geschiedenis. En mensen die de collectie onderhouden en die activiteiten helpen organiseren. Wij kunnen zorgen voor een korte training door professionals.

Wilt u aan zo’n project meewerken? Neem dan contact met ons op. Samen zorgen we ervoor dat de vliegveldgeschiedenis bewaard blijft.

De ruimte zoals we hem aantroffen in juni 2019
Dezelfde ruimte na de verbouwing door het RVB en onze vrijwilligers, begin 2020
De expositieruimte in 2021