Bezoek ook deze musea

Klik:
Atlantikwall Museum NoordwijkZie hoe de Duitse bezetter leefde en werkte. ‘Batterij Noordwijk’ bestaat uit een vuurleidingsbunker, geschutsbunkers, munitiebunkers en woonbunkers verbonden door een gangenstelsel.
Museum EngelandvaardersDit museum vertelt het bijzondere verhaal van de mannen die in de Tweede Wereldoorlog naar Engeland gingen om vandaar uit te vechten tegen Nazi-Duitsland.
Rijksdorp WassenaarDit bunkercomplex was het Duitse commandocentrum voor het gebied van Noordwijk tot en met Scheveningen. Boek een rondleiding op een zaterdag (juni tot en met oktober). Start om 11 uur.
Traditiekamer MLDWil je veel meer weten over de Marineluchtvaartdienst? Ga dan naar Den Helder en bezoek de Traditiekamer. De expositie bevindt zich op militair terrein en is alleen op afspraak te bezoeken.
Vliegbasis DeelenDit museum toont de geschiedenis van de naastgelegen vliegbasis Deelen. Er wordt ruime aandacht besteed aan de luchtoorlog in de jaren 1940 – 1945.
Museum Crash 1940 -’45Het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 1940-’45 dompelt je onder in de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Het museum in Aalsmeerderbrug bij Schiphol bevat o.a. een grote collectie vliegtuigwrakken.
Museum vliegveld BergenHet museum op het voormalige vliegveld Bergen lijkt veel op dat van ons. Het is gevestigd in een oude (Duitse) telefoonbunker. De collectie bevat een hoop informatie over het vliegveld en een aantal unieke stukken.
Nationaal Militair MuseumTrek er minstens een halve dag voor uit om alles te leren over de gehele geschiedenis van de Nederlandse strijdkrachten. Een expositie met talloze voorwerpen, voertuigen én vliegtuigen.
Andere musea in de gemeente Katwijk
Torenmuseum ValkenburgOntdek in de kerktoren de duizenden jaren lange geschiedenis van Valkenburg. Kom meer te weten over de Romeinse legerplaatsen over de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog.
Katwijks MuseumDe herinneringen aan het verleden worden in het Katwijks Museum levend gehouden met onder andere schilderijen, kostuums, scheepsmodellen en een replica van een scheepscommandobrug.
Museum Oud-RijnsburgBekijk de geschiedenis van het meer dan 1000 jaar oude dorp. De expositie bevat onder andere archeologische vondsten van de abdij die er eeuwenlang stond.
Het SpinozahuisBezoek het huis waar de beroemde filosoof Benedictus de Spinoza in 1661 kwam wonen. In Rijnsburg schreef hij dat welvaart en vrede gediend zijn met vrijheid van godsdienst en van meningsuiting.
Stoomtrein Katwijk LeidenOntdek, kijk, ruik en geniet van de sfeer van vroeger. Langs het perron staat een bijna 100 jaar oude stoomlocomotief op je te wachten. Rijd mee en bekijk de expositie. Leuk voor jong en oud.