Lesprogramma voor de basisschool groep 7 en 8

Wat gebeurde er in de Tweede Oorlog op en rond vliegveld Valkenburg? En welke rol speelden de vliegtuigen van de Marineluchtvaartdienst in de Koude Oorlog? Je leert het in ons interactieve lesprogramma.

Het was van het begin af aan onze wens om lesmateriaal te maken over de spannende geschiedenis van vliegveld Valkenburg. En eindelijk is het zover! We hebben een lesprogramma samengesteld over onder andere de thema’s Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog. Deze grote onderwerpen hebben we teruggebracht tot de lokale geschiedenis. Het lesmateriaal, dat door Punt Renée voor ons is vormgegeven in een interactieve PowerPoint, is bedoeld voor groep 7 en groep 8 van de basisscholen in de directe omgeving van het voormalige vliegveld.

Deze korte promovideo geeft je een impressie van hoe de PowerPoint-presentatie eruit ziet:

Haal de lokale geschiedenis je klaslokaal binnen met ons interactieve lesmateriaal. We bieden dit materiaal voor basisscholen gratis aan. En vanzelfsprekend is het na behandeling in de klas mogelijk om met de leerlingen een bezoek aan het Bezoekerscentrum vliegveld Valkenburg te brengen. Heb je de smaak te pakken? Neem contact met ons op om deze unieke PowerPoint aan te vragen!