Op donderdag 17 maart presenteerden wethouders Jacco Knape (Gemeente Katwijk) en Ritske Bloemendaal (Gemeente Wassenaar) bij ons bezoekerscentrum de ‘Ontdekkingstocht vliegveld Valkenburg 1939-2006’. Bij de presentatie was groep 8B van IKC De Duinroos uit Katwijk aanwezig. De eerste brochures met de ontdekkingstocht werden ingevlogen met een drone van ROC van Amsterdam, dat op het voormalige vliegveld een opleiding ‘Drone Engineering & Operations’ verzorgt.

De ontdekkingstocht voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool volgt de route van de reeds bestaande fietstocht van 14 km rond het voormalige vliegveld. Tijdens het fietsen kunnen kinderen vragen oplossen en zo ontdekken wat er in de meidagen van 1940 en de oorlogsjaren is gebeurd. Ook lezen ze over hoe de marine het vliegveld tot in 2006 gebruikte.

De folder van de ontdekkingstocht kun je ophalen in ons bezoekerscentrum (iedere zaterdagmiddag geopend van 13 tot 16 uur), maar hij kan ook worden gedownload op onze website. Je vindt daar ook de antwoorden op de vragen.

Lees hier het persbericht op de website van de gemeente Katwijk.