Fietsroutes

Rond het vliegveld, 14 km

In haar 67-jarige bestaan maakte Vliegveld Valkenburg het nodige mee. Fiets de route en kom meer te weten over de gevechten in mei 1940, de voedseldroppingen in 1945, de Atlantikwall en het marinevliegkamp.

De route start bij de ingang van De Pan van Persijn (‘Panbos’) aan de Wassenaarseweg en is 14 km lang. Hier kun je parkeren.

De route leidt je langs het Duitse barakkendorp en naar ons bezoekerscentrum. De route gaat verder naar het dorp Valkenburg, de Haagsche Schouw en eventueel Museum Stoomtrein Katwijk Leiden. En dan verder naar Maaldrift en langs de tankgracht en Wassenaar. In De Pan van Persijn kun je nog een wandeling maken naar de tankversperringen.

Onderweg kom je drie informatiepanelen tegen. De fietsroute is een initiatief van de gemeenten Katwijk en Wassenaar. De SHVV heeft eraan meegewerkt.

Puzzeltocht voor de jeugd

Fiets rond het vliegveld, los de vragen op en ontdek zo de verhalen. Kom alles te weten over de strijd in 1940, de oorlogsjaren en de bunkers die de Duitsers bouwden. En lees hoe de marine het vliegveld tot in 2006 gebruikte.

Puzzeltocht volbracht? Dan kun je de antwoorden downloaden: